cartel-final-jornada-15-1-17-page-001En el nostre grup, Antropologia de la Vida Animal. Grup d’estudis d’etnozoologia (GrupAVA), ens interessa estudiar les relacions que establim amb els altres animals, sobretot amb els que tenim més a prop, els domesticats, però també ens resulta igualment rellevant estudiar les vinculacions que els altres animals estableixen amb els animals humans.

Aquest espai de treball no es tanca amb la realització de jornades, sinó que volem que tingui continuïtat en el temps i que es converteixi en un lloc de referència i d’intercanvi de coneixements sobre les interrelacions animals.

Des d’aquesta perspectiva àmplia, sobre les interrelacions que mantenim els animals, hem cregut oportú reunir sabers i disciplines per tractar la qüestió i crear un espai, en format cinefòrum, per on iniciar un trenat interdisciplinari amb l’objectiu d’esbrinar com es desenvolupen aquests processos relacionals.

En aquesta ocasió la jornada girarà al voltant de Santa Fiesta, un documental que ens submergeix en el cor de les festes populars que impliquen l’explotació dels altres animals en el territori espanyol. Aquest treball, dirigit per Miguel Ángel Rolland, es desenvolupa sense narrador, sense entrevistes, sense música afegida, per esdevenir una fugida visual que presenta festes més o menys conegudes, així com festejos angoixosament cèlebres vinculats amb festes patronals, a través d’un tractament cinematogràfic especialment significatiu en presentar els fets.

La jornada està configurada pel visionat de Santa Fiesta i un col·loqui posterior, entre les integrants de la mateixa i amb el públic assistent, a fi de tractar d’analitzar, explicar-nos i comprendre, que no acceptar, les interrelacions i el tracte que s’atorga als altres animals en un context destacat com són les celebracions festives. El col·loqui estarà moderat per la Núria Almirón (experta en comunicació) i comptarà amb la presència del director del documental, Miguel Ángel Rolland, amb Mara Martínez Morant (antropòloga) i amb María González Sola (veterinària).

Us esperem, per compartir el documental i els coneixements que entre totes elaborarem, el dissabte 11 de febrer 2017, de 10:15 a 13: 45h., A la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet, situada a la plaça de Kobe, a la confluència amb el carrer del Camp del Ferro, 1-3, del barri de la Sagrera.

Pin It on Pinterest

Share This